sábado, 3 de octubre de 2009

INFORMAR NO ÉS COMUNICAR

La comunicació és la relació entre dos o més persones en el que el missatge és un traspàs de informació. Però, quina classe de missatge pot ser?
Pot ser perfectament un acte de comunicació amb cap informació en el seu contingut: Menja! Aquí no hi ha cap traspàs de informació, només ens hem comunicat.

El acte de comunicació és molt extens i que no podem només informar també fem servir expresions i opinions que no tennen res que veure amb la informació objectiva.
Pot ser que a la televisió hi haguin canals totalment informatius, però sent així sempre resulten una mica aborrits, perquè no hi ha cap atració e el seu llenguatge monotom i aborrit.

Igual passa amb els llibres, hi han llibres que el seu contingut és una história en la qual apareixen personatges i dialegs. Tot això pot ser més o menys informatiu però imagineu-vos un verdader llibre informatiu: com pot ser un diccionari. Vosté el diccionari no s'el llegiria tot sencer per que és un llibre de caracter informatiu. Si li interessa alguna cosa la buscarà peò si no, no el farà servir.

També hi ha un altre aspecte que diferncia la informació de la comunicació i es que en la comunicació les persones que es comuniquen fan servir una parla de la llengua determinada i fean servir diferents entonacións. Aixó ja no es informació literal es simplement comunicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario